Keep on tripping pt. 2

Londen 2012

Me falling in love with Camden Town

Charlotte had me laten weten dat je in Camden Town goedkoop kon eten, ook mama Pauline zei me dat ik er zeker heen moest en bovendien zou ik er misschien een fiets kunnen kopen. Plus: het ligt vlakbij Saint John’s Wood.. op naar Camden Town op donderdag! Ik liep langs Regents Parkt: gigantisch en mooi! Dat ik een uur verloren ben gelopen, hoef ik niet te benadrukken.

Uiteindelijk belandde ik toch in Camden Town. Vanaf nu also known as Camden Cool!! Ik liep er urenlang mijn ogen uit te kijken. De foto’s tonen nog niet half hoe het er daar aan toe gaat. Een wirwar van coolness, hippies, alternativo’s, stoere types en kraampjes, kraamjes, winkeltjes… kraampjes en nog eens kraampjes! Ik wou àlles fotograferen. Hoewel er ook veel van’t zelfde was, liep ik constant met mijn mond open! Ik at een bakje Aziatisch en slenterde enkele uren rond, steeds nieuwe steegjes ontdekkend. Zónder geld uit te geven. Say what? Er was gewoon te veel aanbod..

A bike, a bike, my kingdome for a bike!

Ik wil een fiets. Ik ben zo gewend aan fietsen dat ik gek word van het idee dat ik op dit moment niet over een rijwiel beschik! En wandelen gaat me te traag. Een half jaar lang telkens een kwartier wandelen om naar de winkel te gaan? Naa-ah! Bovendien is het openbaar vervoer duur en het centrum vlakbij. Links rijden zie ik als een uitdaging! Een fiets vínden is echter een ander paar mouwen..  Ik spendeer nu dus veel tijd op de website van Gumtree, de nieuwe aanbiedingen uitpluizen.. Vaak te duur of te ver van mij verwijderd of voor mijn neus weggekaapt.  Ik bezocht ook al een stuk of drie tweedehandswinkels maar wat ze daar durven vragen is gewoonweg schandalig… Wees maar zeker dat ik het met trots zal aankondingen wanneer ik er één gevonden heb!

Zelfs de reclame in de metro herinnert me eraan.. fiets = freedom!

Cielien in the city: solotoerist!

Vandaag was citytripdag nummer drie. Ik begon aan de London City Hall en Tower Bridge: bij 25 graden vleide ik me gezellig neer in het gras en keek op een groot scherm naar de Paralympics.

Dan wandelde ik langs de Thames, via Shakespeares Globe richting Tate Modern, waar de tentoonstelling van Damien Hirst maandag afloopt, maar het was me te goed weer om binnen te gaan zitten dus ik bekeek enkel de museumshop en kocht een boek i.v.m. Street Art, handig voor de thesis!

Dan ging ik over de Millenium Bridge naar Saint Paul’s Cathedral en van daaruit terug met the tube naar ‘huis’.

Als je alleen op stap bent, trek je nogal saaie foto’s. Toeristentoestanden. Dus probeerde ik een paar keer mezelf ook in beeld te krijgen, zonder steeds andere toeristen lastig te vallen. Al dan niet met succes..

See you soon!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s