Keep on tripping

Londen 2012

Mijn eerste twee dagen in Londen heb ik vooral gespendeerd bij het gezin waar ik au pair ben. Het schooljaar was voor de dochters nog niet begonnen dus had ik ruim te tijd om hen te leren kennen! De jongens arriveren rond 17u en dat heb je dan ook geweten!

Op mijn eerste dag had ik twee uurtjes vrij waarop ik een wandeling heb gemaakt in mijn nieuwe buurt! Spoele is niets vergeleken bij Saint John’s Wood! Op mijn weg naar het metrostation passeer ik een Amerikaanse school, het Wellington Hospital (waar prins Friso van Nederland ligt) en vele mooie huizen. Geen stakkers die hier wonen! Verderop is er Saint John’s Wood High Street met allerhande winkels en de Saint John’s Wood Church Gardens, wat een zeer mooi park is. Hier tegenover ligt het grote Regents Park, met de London Zoo. Vanaf het Zuidelijkste punt van Regents Park is het slechts een kwartiertje wandelen naar Oxford Street: dé winkelstraat van Londen. Ik ben van plan een fiets te kopen want ik zit op een wip van het centrum en the tube is zeer duur.

Vandaag waren al de kinderen het huis uit en had ik na het ontbijt vrij tot half vijf: tijd om te citytrippen! Ik nam de metro naar Westminster en stond bij het verlaten van het station pal onder de Big Ben! Om de hoek loerde the London Eye door de bomen en de Thames stroomde lustig door de zonovergoten stad: een prachtige dag. Op en top toerist vroeg ik een andere toerist om een foto van me te nemen. Het zal nog wel even duren voor ik me een echte inwoner van Londen voel. De stad is zo groot en druk! Hoe kan je ooit beweren ze te kennen?

Nadien wandelde ik langs The Mall naar Buckingham Palace en langs Green Park en Piccadilly naar Piccadilly Circus en zo via Regents Street naar Oxford Street, alwaar ik me niet kon inhouden en al een kleine shoppi shoppi deed! Zoveel volk, zoveel winkels! Wat me al is opgevallen? Men in suits, opvallende haarkleuren en hoe vaak het motief van de vlag van Groot Brittanië gebruikt wordt voor vanalles en nog wat!

Tot slot: ik begin al in het Engels te denken! Say whaaat?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s