Tripping again

Londen 2012

Woensdag ben ik hier één maand. Ik ga niets zeggen over de tijd die al dan niet vliegt.

Voilà. Stilte.

Wat heb ik dan nog uitgevreten intussen? Niet altijd even veel, dat geef ik toe. Lezen, pogingen tot thesis‘en, uitjes in the neigbourhood and in tha city, mijn au pair-job (jammer dat ik van de kinderen geen foto’s op het net mag plaatsen, want ik heb al enkele pareltjes) én mijn eerste bezoek, jawel!

Intussen bijna twee weken geleden bracht mijn fietsje me vlot naar Exhibition Road, waar enkele musea terug te vinden zijn zoals het Science Museum, het Natural History Museum en het Victoria and Albert Museum. Aan bezoekjes waagde ik me nog niet omdat het te schoon weer was, dat is iets voor de herfst- of winterkou. De stad en haar architectuur is al een museum op zich. Ik ben hier nog lang genoeg! Daarna wandelde ik naar Harrods, dat vlakbij ligt. Ik durfde mijn fototoestel er niet bovenhalen: één en al chiqué! Al moet ik er sowieso wel vrij toeristig uitgezien hebben…

Deze week heb ik me echter wél aan een museumbezoek gewaagd, en wat voor één: The National Gallery op Trafalgar Square! Het was alsof mijn cursussen Beeldende Kunst zich voor mijn ogen afspeelden: Delacroix, Van Eyck, David, Carravagio, Turner, Ingres, Holbein, Bosch, Massys, Lucas Cranach de Oudere, Memling, Friedrich, Klimt, de Toulouse-Lautrec, Degas, Vuillard, Van Gogh, Gauguin, Monet, Manet, Renoit. Foto’s nemen mocht niet, maar wauw, wauw, wauw!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s